Voor bedrijven in de voedings- en drankverwerkende industrie is
hygiëne een van de belangrijkste aandachtspunten. Een perfecte hygiëne
is bovendien onlosmakelijk verbonden aan veilig en efficiënt werken.
Tensio is ervan overtuigd dat elk bedrijf en elke productieruimte om een
unieke op-maataanpak vraagt, weliswaar telkens opgebouwd rond vier
basisvoorwaarden:
1. Grondige analyse als uitgangspunt
Vooraleer u over aanpassingen of veranderingen spreekt, is het belangrijk een analyse te maken van de situatie. Check alle (omgevings)factoren, neem de procedures onder de loep, en werk op basis daarvan de perfecte aanpak uit voor uw bedrijf.
2. Hygiëne is géén eenmalige actie
Wie
werk wil maken van een onberispelijke hygiëne in het bedrijf houdt er
maar beter rekening mee: het werk is nooit af. Beschouw hygiëne dus
zeker niet als een individuele actie, maar als een doorlopend proces van
verbetering. Zorg ervoor dat de kennis en werkwijze wordt doorgegeven
onder collega’s, en dat er voldoende trainingsmogelijkheden zijn.
3. Werk op dagelijkse én periodieke basis
Een hygiëneaanpak deelt u best op in dagelijkse actiepunten en periodieke acties. Sommige factoren maken deel uit van de dagelijkse routine, andere (grotere) acties moeten een of meerdere keren per jaar uitgevoerd worden. Tensio werkt voor u graag een efficiënt actieplan uit.
4. Meten is weten
Test, meet en evalueer alle acties. Zo werkt u niet “in het donker”, en kunt u tijdig bijsturen en optimaliseren waar nodig.
Wilt u de hygiëne binnen uw bedrijf naar een nog hoger niveau tillen? Ontdek onze aanpak en contacteer ons!